ANKARA / YENİMAHALLE - Atatürk Anadolu Lisesi

May

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Düzenlediği 11.Klasik Batı  Müziği Çalgılarıyla Eser Seslendirme Yarışmasında Okulumuz Öğrencilerinden Sezin Yurtcu,Alperen Özergin ve İlker Sezer dereceye girmişlerdir.

Alperen Özergin            Klasik gitarda Ankara 2.si

İlker Sezer                   Keman Ankara 2.si

Sezin Yurtcu                 Yan flüt Ankara 3.sü

May

Okulumuz Tarih Öğretmeni Funda Oğuz  rehberliğinde 10 C,10 D,10 E,10 F, ve 10 G sınıfalrı ´´ Osmanlı Tarihi Proje Günleri´´ kapsamında bize Osmanlı tarihini yaşatmıştır.

May

Okulumuzda 17 Mayıs 2016 tarihinde ´´15 Mayıs Hava Şhitlerini Anma Haftası´´ sebebiyle hava kuvvetleri komutanlığından davet edilen konuğumuz Yarbay Ceylin Yıldırım´ın katılımları ile slaytlı sunumlar ve video gösterileri eşliğinde bir konferans etkinliği gerçekleştirilmiştir.Komutanlarımızın okul kütüphanemiz için kaynak kitap armağanları olmuştur.

Nis

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı okul edebiyat ve müzik öğretmenlerimizin öğrencilerimizle birlikte hazırlamış oldukları program eşliğinde coşkuyla kutlanmıştır.

Nis

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi Kutü´l Amare Zaferinin 100.yıl Anma Etkinlikleri kapsamında Hacettepe Üniversitesi (İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi) Tarih Profesörü Derviş Kılınçkaya okulumuza davet edilerek ´Dünden Bugüne Şehitlerimiz ve Kutü´l Amare´´ konulu bir konferans düzenlenmiştir.´Kut´ül Ammare Zaferi´´ konulu duvar gazetesi hazırlanarak zafere ait fotoğraf sergisi düzenlenmiştir.Kut´ül Ammare Zaferi´nin 100.yıl anısına kitap ayracı yaptırılarak öğrenci, öğretmenlerimiz ve ilçemiz okullarına dağıtılmış, ´Unutulan Zafer -Osmanlı´nın Kut´ül Ammare Zaferi´ isimli belgesel tüm okul öğrencilerimizle birlikte izlenilmiştir.

Nis

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında ´´Dünden Bugüne Fotoğraflarla TBMM´´ konulu fotoğraf sergisi düzenlenmiştir.