Ankara Atatürk Anadolu Lisesi olarak kurucusu olduğumuz "Travelling Digitally Through Time On The Horse back of Evliya Çelebi" (Evliya Çelebi'nin Atının sırtında zamanda Dijital Yolculuk) isimli, Erasmus+ KA210 projemiz Türkiye Ulusal Ajansından hibe almaya hak kazanmıştır.

Kuruculuğunu İngilizce öğretmenlerimiz Ebru EROĞLU ve Nimet Çakır AKPINAR'ın yaptığı  Erasmus+ KA210 projemizde yer alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.

Baki GENCER

Okul Müdürü

Okulumuz 2020-2021 Eğitim Öğretim döneminde Erasmus+ kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Eğitimi Konsorsiyum üyeliğine kabul edilmiştir. Bu konsorsiyum bünyesinde yapılacak olan KA1 projelerinde yer alan öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi tarafından her yıl Ocak ayının ikinci haftasında Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Meslek Odaları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Okulumuz öğrencilerine eğitici etkinlikler, videolar ve okul panoları hazırlanarak Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri düzenlenmiştir.

Kuruculuğunu Biyoloji Öğretmenimiz Seval AKTER'in yaptığı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Özlem KORKMAZ ve Biyoloji öğretmenimiz Fatma AÇIKEL'in katılımcı olarak yürüttüğü " BİR TOHUMLA DOĞAYA İMZA ATIYORUM (I SIGN NATURE WİTH A SEED)" isimli uluslararası e-twinning projesinde öğrencilerimiz ile  proje çalışmaları başlamıştır. Öğretmen ve öğrencilerimize proje çalışmalarında başarılar dileriz.

Öğrencilerin kültürel gelişimlerini desteklemek, öğrencilerde medeniyet tasavvuru oluşturmak ve kültür varlıklarını koruma bilinci geliştirmek amacıyla planlanan "2021 - 2022 Eğitim ve Öğretim Yılı I. Dönem Müze Gezileri Programı"  okulumuz Tarih öğretmeni Sema AKGÜMÜŞ KESİMAL ve 9. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla 3 Aralık 2021 Cuma günü "ANKARA ATATÜRK EĞİTİM MÜZESİ"ne katılım sağlanmıştır.

24 Kasım 2021 Çarşamba günü okulumuz konferans salonunda öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu müzik dinletisi, şiir  ve günün anlam önemini belirten konuşmalarla 24 Kasım Öğretmenler Günü töreni yapılmıştır. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

10 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 9:05 de saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından okulumuz öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu şiir ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla Atatürk'ün 83. Ölüm Yıldönümü Anma Töreni yapılmıştır. Edebiyat, Müzik, Resim zümre öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Okulumuz İngilizce öğretmeni Nimet Çakır Akpınar koordinesinde,9. ve 11. sınıf öğrencilerimizin katılımı ile 'Remember,Live,Dream' isimli eTwinning projemiz başlamıştır .

Okulumuz Biyoloji öğretmeni Fatma AÇIKEL ve Seval AKTER'in proje ortaklarından olduğu "Fascinating Blob" adlı eTwinning projesinde okulumuzdan on öğrenci öğretmenleriyle çalışmalarına başlamıştır. Proje 2021 Ekimde  başlamış olup 2022 Mart ayında altı aylık çalışmaların bitirilmesi hedeflenmektedir. Proje sonucunda öğrenciler bilimsel bir problemi çözmeyi öğrenmiş olacaklardır.

Lokman Hekim Üniversitesinin düzenlediği Ankara Liseler Arası 3*3 Streetball Basketbol Turnuvasında okulumuz basketbol takımı grup müsabakalarından başarı ile çıkmış, ilk eleme turunu da geçerek 16 Takım arasına kalmıştır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümü okulumuz konferans salonunda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Semra SEVİNDİR ve öğrencilerimizin birlikte hazırlamış oldukları tören ile kutlanmıştır.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmasında, Edebiyat öğretmenimiz Ayla METE rehberliğinde öğrencimiz Selen DİNÇER kompozisyon dalında birinci olmuştur.

Kuruculuğunu okulumuz Almanca öğretmeni Yeşim Satır'ın yaptığı, Türkiye,Polonya ve Italya'dan ortaklı "Ich frage dich, du fragst mich" isimli projesi 2021 Yılı eTwinning Avrupa Kalite etiketi ile ödüllendirilmiştir.

2021 yılı  eTwinning  kalite etiketi alan ve kuruculuğunu okulumuz İngilizce öğretmeni Nimet Çakır AKPINAR'ın yaptığı "Pandemide Bizi Birleştirecek Ortak Sözcükler Kültür Köprüleri Kurar"  isimli projelerinde görev alan öğrencilerimize  eTwinning kalite etiketi belgeleri, Okul Müdürümüz Baki GENCER tarafından okul töreninde verilmiştir. Başarılarından dolayı öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.