"Evliya Çelebi'nin Atının Sırtında Zamanda Yolculuk" proje ekibimiz , Makedonya hareketliliğinin ikinci gününde ilk olarak ortaklarıyla beraber Kalkandelen 'e gittiler.
Öğrenciler ,ilk faaliyet olarak 15.yy barok mimari yapısı olan Kalkandelen Alaca Camii'ndeki çiçek, motif ve manzara resimlerinden bir parçasını resmettiler.Sonrasında Osmanlı mimari yapısı olan türbe, hamam gibi yapıların fotoğraflarını çektiler.

Hareketliliğimizin ilk gününde Öğrencilerimiz Melek Durmuş ve Zeynep Kutlu Aydın Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Ohri ve Üsküp isimli sunumu yaparak birinci gün etkinliklerini başlatmışlardır. Öğrencilerin Seyahatnameden Ohri ve Üsküp şehri kesitlerini okuyarak hayallerinde canlandırdıkları bu şehirlerin dijital ve gerçek çizimleri incelenmiştir. Tüm proje ortaklarının katılımıyla ikinci etkinliğimiz olan Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesinde geçen yaklaşık 26 çeşit hoşafı temsilen; armut,erik,şeftali ve kayısı hoşafları yapılarak tadılmıştır.

'Evliya Çelebi'nin Atının Sırtında Zamanda Yolculuk' Erasmus + ekibimiz 23 Haziran 2022 tarihinde projemizin 1. Fiziksel hareketliliğini gerçekleştirmek üzere Kuzey Makedonya'nın Krusevo beldesine doğru yola çıkmıştır. Yeşil yolculuk yapan ekibimiz , Erasmus+ programının anahtar yeterliliklerinden birini böylece gerçekleştirmiş olmuşlardır. Yolculuk sırasında Atamızın Selanik'te doğduğu ev ziyaret edilmiştir.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anma Günü " 28 Eylül 2022  Çarşamba günü okulumuz konferans salonunda  Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Melike DÖNMEZ tarafından hazırlanan törende Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hayri AKIN, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmıştır. Öğrencilerimizin şiir ve konuşmaları yer almış olup, hazırlanan görsel sunumlarla programa son verilmiştir.

Panomuz eTwinning Kulubü öğrencileri tarafından hazırlanmıştır.

Eyl

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı açılış töreni 12/09/2022 tarihinde okulumuz tören alanında yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti. Okulumuz öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu programın ardından okul müdürümüz Baki GENCER tarafından YKS Türkiye 4.sü olan Umut Utku ERŞAHİNCE ve YKS Türkiye 14.sü Deniz KAPUCUOĞLU'na plaketlerini takdim etti.

Ağu

2022 YKS sınavında gösterdikleri üstün başarıdan dolayı öğrencilerimizi kutlar başarıda emeği geçen yönetici,öğretmen ve personelimize teşekkür eder öğrencilerimize üniversite hayatlarında başarılar dilerim.

Baki GENCER

Okul Müdürü

Tem

Okulumuz Ankara Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Umut Utku ERŞAHİNCE 2022 YKS sınavında sayısal puan türünde Türkiye 4.sü olmuştur. Ögrencimizin gösterdiği büyük başarıda emeği geçen yönetici, öğretmen ve personelimize teşekkür ederim. Öğrencimiz Umut Utku ERŞAHİNCE'yi ve ailesini tebrik eder üniversite hayatında başarılar dilerim.

Baki GENCER

Okul Müdürü

Tem

Bosna Hersek'in Saraybosna kentinde yüz yüze olarak yapılan 26. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı; 11'i asil üye ülke olmak üzere toplamda 19 ülkenin katılımıyla 28 Haziran-3 Temmuz 2022 tarihlerinde düzenlendi. TÜBİTAK BİDEB tarafından "2202 Bilim Olimpiyatları Programı" kapsamında 26'ıncısı düzenlenen "Genç Balkan Matematik Olimpiyatı"nda Türkiye'yi temsil eden okulumuz öğrencilerinden; Furkan Erden 40 tam puanla Altın Madalya kazandı. Türkiye bu başarıyla 26. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı'nda toplam puan sıralamasında 19 ülke arasında üçüncü oldu.  Öğrencimizi başarısından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haz

Okulumuzun koordinatörlüğünü yaptığı Erasmus KA2 projesi kapsamında ilk hareketliliğimizi 22 Haziranda Kuzey Makedonya'ya gerçekleştiriyoruz .

Haz

Tek pota basketbol ve kız futbol final maçları; Okul Müdürümüz Baki GENCER,Gençlerbirliği taraftardan sorumlu Asbaşkanı Mehmet SOYLU, Yönetim Kurulu Üyeleri Esra ÖZEL, İsmet BELTAN ve Gençlerbirliği Antrenörü Metin DİYADİN'in katılımlarıyla şenlik havasında yapıldı. Müsabakaların sonunda İsmet BELTAN'ın öğrencilerimize Gençlerbirliği forması hediye etmesi madalya töreninin coşkusunu arttırdı.

Haz

Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl ikinci kez kutlanacak olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası okulumuzda 1-7 Haziran 2022 tarihleri arasında kutlanmıştır. Okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından pano çalışması yapılmıştır.

Haz

30.06.2022 Cuma günü okulumuz 9-B sınıfı öğrencisi Kutay ÇAKMAK ve 10-M sınıfı öğrencisi Furkan ERDEN ile MEV Özel Ankara Kolejlerinin hazırladığı matematik yarışması finaline katılmıştır.  Öğrencilerimizden Furkan ERDEN yarışma 2.si olmuştur. Danışman Matematik öğretmenimiz Turan ÖZKAN'a teşekkür eder, öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutlarız.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Okulumuz Erasmus+ Kapsamında Okul Eğitimi Konsorsiyum İş Başı Gözlem Portekiz Hareketliliği İngilizce Öğretmenlerimiz Ebru EROĞLU ve Nimet ÇAKIR AKPINAR tarafından gerçekleştirilmiştir.

Haz

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen ' Yenimahalle'de Türküler, Mikrofonda Öğrenciler' liseler arası THM solo ses yarışmasına katılan okulumuz öğrencisi Nurhayat ATAHAN finale katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik eder, finalde başarılar dileriz.