27 Aralık 2022 Salı günü okulumuz konferans salonunda Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 103. Yıl Dönümü, öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış oldukları etkinliklerle  kutlanmıştır.

Öğretmen-Yönetici Hareketlilik Programı kapsamında 19/12/2022-20/12/2022 tarihleri arasında akademik başarıları ve özgün proje uygulamaları ile öne çıkan okulumuz ev sahipliğinde, uygulamaya katılan diğer okul müdürleri ile etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Katılımcıların okulda yapılan proje uygulamalarına dair yerinde bilgilendirilmesi ve eğitimi projeleri gerçekleştirilen koordinatörlerinden bizzat dinlemeleri sağlanmıştır. Okulumuza ait tüm proje uygulamaları ile ilgili sahip olduğu tecrübe ve bilgiler diğer eğitim kurum yöneticileri ile paylaşılmıştır. Tüm katılımcılar için verimli geçen etkinlikler, okulumuz tarafından planlanan Ankara Gezi Programları ile sona ermiştir.

Anadolu  Mektebi Yazar okumaları, gönüllülük ile başlayan ve  devam  eden, nicelikten çok niteliğe  önem veren, sivil bir okuma faaliyetidir. Bu  faaliyetin kurucusu Sayın Prof. Dr. Sami Güçlü beyefendi ve ekibi, okulumuzu ziyaret ederek bizleri onurlandırmışlardır. Okulumuz öğrencilerinden Anadolu Mektebi yazar okumalarına katılan öğrencilerimiz ile okulumuz konferans salonunda bir söyleşi gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin ilgi ile katıldıkları söyleşi ve ziyaretleri için kendilerine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar Daire Başkanlığı tarafından 08 Aralık 2022 Perşembe günü " Bilinçli İnternet Kullanımı" ve "Siber Zorbalık" konularında davetimiz üzerine tüm öğrencilerimize konferans verilmiştir. Okulumuz konferans salonunda gerçekleşen etkinliğimize öğrencilerimiz ilgi ve dikkat ile katılmışlardır.

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Nimet Çakır Akpınar, Almanca Öğretmeni Yeşim Satır ve Biyoloji Öğretmenimiz Seval AKTER'in yürütmüş oldukları eTwinning projeleri  ile Avrupa Kalite  Etiketi  ile ödüllendirilmişlerdir . Bu vesile ile okulumuz  e-Twinning faaliyeti kapsamında yapılan bu başarılı çalışmalardan dolayı Avrupa Kalite Etiketi Levhası almaya hak kazanmıştır. Öğretmenlerimizi çalışmalarından dolayı tebrik eder , başarılarının devamını dilerim.

eTwinning Kulübü  kapsamında kulüp  öğretmen  ve öğrencilerinin katkısıyla  okulumuzda  Kodlama Haftasını kutladık .

13 Ekim 2022 Perşembe günü kulüp öğrencilerimiz ile Erasmus etkinlerimizi gerçekleştirdik. Bu kapsamda Dubrovnik hareketliliğinde olan  Evliya Çelebinin Atının Sırtında Yolculuk K20 Erasmus projesi  ekibiyle  instagram canlı yayını açarak Hırvat ve Türk öğrencileri bu etkinliği birlikte eş zamanlı  gerçekleştirmelerini sağladık. Etkinlik içeriği olarak okulumuz personeli tarafından hazırlanan hoşaf öğretmen ve öğrencilere ikram edildi. Hırvatistanda da geleneksel hırvat tatlısı yapıldı.

Evliya Çelebi 'nin Atının Sırtında Zamanda Yolculuk projemizin Ankara ayağında, Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yapılmış böylece projemiz ilçemizde yaygınlaştırılmıştır.  Projemizin temel etkinliklerinden biri olan Ebru Sanatı Etkinliğinin yürütülmesinde ve Ankara kültürünün uluslararası boyutta tanıtılmasına yönelik Seymen Ekibi Gösterisinin sergilenmesinde bizlere yardımcı olan Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Müdür Yardımcısı Saliha Bilge Badem, Müdür Yardımcısı Mehmet Tezcan, Müdür Yardımcısı Arife Öksüz  ve Halk Oyunları Koordinatör öğretmeni İsmail Eraslan ve Ebru Eğitmeni Banu  Şenel' e  Atatürk Anadolu Lisesi olarak teşekkür ederiz.

Projemiz bünyesinde tüm hareketliliklerde Evliya Çelebinin rotasını takip ederek en önemli hedeflerimizden birisi olan Avrupa ortak kültürü konusunda farkındalık yarattık. Bunala beraber kültürel etkinlikler kapsamında ve aynı zamanda Evliya Çelebinin Yürkiye rotasında olan Kapadokya bölgesine ortaklarımız ile birlikte bir gezi gerçekleştirdik . Son olarak tüm paydaşlarımızın katılımıyla sertifika törenimi gerçekleştirdik .

Ebru etkinliği ve dev tuvalde resim etkinliği gerçekleştirildi . Tüm hareketliliklerin ürünlerinin sergilendiği Kültür Sokağı kuruldu . Yanısıra AAAL  bahçesinde  Evliya Çelebi  anısına ağaç dikimi gerçekleştirildi .

Ankara Kelsi , Haci Bayram Veli Camii , Beypazarı , camiler , hamamlar , hanlar ve kültürel öveler öğrenciler tarafınadan resmedilererek geçmiş ve günümüzün karşılaştırması yapıldı.Ayrıca ortak şarkılar seslendirildi ve Evliya Çelebinin rüyası canlandırıldı .

Beypazarı gezisinde Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde bahsettiği benzerlik ve farklılıklar karşılaştırıldı.

Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde bahsettiği Ankara Kalesi , Hacı Bayram Veli Camii , Karacabey Hamamı , Sultan Alaeddin Camii , Arslanhane ( Ahi Şerafeddin Cami ) , Hallac Mahmut Camii , Anadolu Medeniyetleri Müzesi , Kınacızade Konağı , Hamamönü ve çarşılar ziyaret edilerek geçmiş ile günümüz karşılaştırıldı.

24 Kasım 2022 Çarşamba günü okulumuz konferans salonunda öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu müzik dinletisi, şiir  ve günün anlam önemini belirten konuşmalarla 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama töreni yapılmıştır. Ortak okulumuz Bayburt Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Arzu Gülcan YILMAZEL'in hazırlamış olduğu konuşma videosu izletilmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

10 Kasım 2022 tarihinde saat 09:05 de saygı duruşu istiklal marşı ve şiir okumalarının gerçekleştirildiği bahçe töreniyle Atatürk´ü Anma Töreni yapılmıştır. Edebiyat ve Müzik öğretmenlerimizin öğrencilerimiz ile birlikte hazırlamış olduğu program ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. Yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz..