Okulumuz mezunlarından Lokman Hekim Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Hasan Ozan (Anatomi)  ve Prof.Dr. Ülkü Aypar (Anestezi Ve Reanimasyon) konferans salonumuzda 09 Ocak 2024 Salı günü öğrencilerimize tıp eğitimi ve doktorluk mesleği rehberlik kapsamında konferans vermişlerdir. Hocalarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz

Okulumuz mezunlarından Elektronik Mühendisi Hasan ÖZKARA, Endüstri Mühendisi Ozan ÖZDEMİR, Lider Mühendis Eda BİDECİ ve Seda Öney YAŞAR moderatörlüğünde, okulumuz konferans salonunda 8 Ocak 2024 Pazartesi günü 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize mühendislik mesleğini ve Aselsan'ı tanıttılar. Mezun öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

27 Aralık 2023 Çarşamba günü okulumuz konferans salonunda Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 104. Yıl Dönümü, öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış oldukları etkinliklerle kutlanmıştır.

Yenimahalle İlçe Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Buket UNCU tarafından 25.12.2023 Pazartesi günü saat 10:00’da okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize yönelik "Sağlıklı Beslenme ile Omurga Sağlığı ve Fiziksel Aktivite Seminer'i" verilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve lise öğrencilerini Türk Edebiyatı eserlerini okumaya teşvik eden "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Proje'si" etkinlikleri kapsamında 14 Aralık 2023 Perşembe günü okulumuz konferans salonunda Sayın Prof. Dr. Sami Güçlü, Yazar Emin GÜRDANUR, Edebiyat öğretmenimiz Melike DÖNMEZ danışmanlığında  "Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencileri Hikayemizin Yarım Asırlık Çınarı Mustafa KUTLU'yu Anlatıyor " paneli öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Panele katılan öğrencilerimize katılım belgeleri Okul Müdürümüz Baki GENCER tarafından verilmiştir.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okullararası Genç B Erkek Point Fighting  Müsabakalarında  10. sınıf öğrencimiz A.Baturalp ŞAHİN Ankara İl Birincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

22-25 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenen Buca Imsef 2023 Uluslar Arası Müzik Bilim Enerji Mühendislik Programı Fuar’ına katılan 10. Sınıf öğrencimiz Erdem ÖZDEMİR 3. olarak Bronz Madalya almıştır. Öğrencimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

24 Kasım 2023 Cuma günü okulumuz konferans salonunda öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu müzik dinletisi, şiir  ve günün anlam önemini belirten konuşmalarla 24 Kasım Öğretmenler Günü töreni yapılmıştır. Tören, emekli olan öğretmenlerimize Hizmet Şeref Belgelerinin Okul Müdürü Baki GENCER tarafından takdim edilmesi ve ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona ermiştir. Programda emeği geçenlere teşekkür eder, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85.yıl dönümü dolayısıyla okulumuz tören alanında 10 Kasım Atatürk´ü Anma Programı gerçekleştirildi. Saygı ve rahmetle anıyoruz..

Okulumuz mezunlarından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Pergin ATİLLA ve Prof.Dr. Mustafa ARICI konferans salonumuzda 07 Kasım 2023 Salı günü öğrencilerimize mesleki rehberlik kapsamında konferans vermişlerdir. Hocalarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü okulumuz konferans salonunda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Özlem KORKMAZ ve Müzik öğretmeni Ali ERDOĞAN'ın öğrencilerimiz ile birlikte hazırlamış oldukları tören  ve müzik dinletisi eşliğinde kutlanmıştır.  Ayrıca Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında hafta boyunca farklı etkinlikler düzenlenmiştir. Okulumuz Tarih öğretmeni Funda OĞUZ ve öğrencilerimiz tarafından 'Cumhuriyet Sokağı"  ve resim öğretmenlerimizin öğrencilerimiz ile birlikte yaptıkları resim çalışmalarının yer aldığı "Cumhuriyet'in 100. Yılı "temalı resim sergisi  ve okulumuz tören alanında gerçekleştirilen harmandalı ve çerkez halk oyunları gösterisi beğeni kazanmıştır.  Etkinliklerde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında  29 Ekim Cumhuriyet Kupası Kick Boks Şampiyona'sında okulumuz öğrencisi Abdurrahman Baturalp ŞAHİN Ankara Şampiyonu olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Cumhuriyetin 100. yılında Atatürk'ün izinde sloganıyla gerçekleştirdiğimiz futbol turnuvamız sona erdi. 10/F ve 10/C  sınıflarının oluşturduğu takım birinci olurken; 12/D sınıfı ikinci olmuştur. Kupa ve Madalyalar Okul Müdürümüz Baki GENCER tarafından okul bayrak töreninde öğrencilerimize verilmiştir.

Okulumuz konferans salonunda Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin ÇINAR, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 100. Yıl etkinlikleri kapsamında 100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti konulu konferans vermiştir. Konferansa Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Veli KARAKUŞ, Daire amirleri, okul ve kurum müdürleri ile öğretmen öğrencilerimiz katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Hüseyin ÇINAR'ı konferanstan dolayı teşekkür ederiz.

Ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan 13 Ekim "Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" ve Deprem Anı Uygulaması (Çök, Kapan, Tutun ve Tahliye Tatbikatı) okulumuzda yönerge uyarınca sorunsuz ve başarı ile gerçekleştirilmiştir.