ANKARA / YENİMAHALLE - Atatürk Anadolu Lisesi

Yerleşke

Okulumuz yaklaşık 6000 metrekarelik bir alana kurulmuş olup A, B ve C olarak adlandırılan üç ana binadan oluşmaktadır. Okul binaları ilk olarak öğretmen okulu olarak inşa edilmiş olup 1983 yılından bugüne okulumuza ait durumdadır.
A Binası Okul Müdüriyeti´nin yer aldığı binadır. Bu binada 26 derslik bulunmaktadır. Genellikle hazırlık sınıfları ve lise birinci sınıflar bu binada öğrenim görür.

A Blok Ön Cephe

A Blok Arka Cephe

A Binası zemin katta kazan dairesi, okul kantini, mutfak ve çamaşırhane yer alır. A Binası 1. katta öğretmen odaları, öğretmen-veli görüşme odaları, yemekhane, Okul Aile Birliği odası ve Bilgisayar Laboratuvarı bulunmaktadır. Bu katta ayrıca İl Millî Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Sınav Merkezi yer almaktadır.
Diğer katlar dersliklere ayrılmıştır. Derslikler yanında 2. katta Okul Müdüriyeti, Okul Gelişimi Yönetim Ekibi odası, okul kütüphanesi, İngilizce zümresi ve muhasebe servisi bulunmaktadır. 3. ve en üst katta ise derslikler yanında okul arşivi, öğrenci temsilciliği odası ve hobi sınıfları yer almaktadır.

okul binası

B Binası´nda ise 24 derslik bulunmakta ve bu bina genellikle lise ikinci ve üçüncü sınıflarca kullanılmaktadır. B Binası zemin katta müzik odaları, resim ve ev ekonomisi atölyeleri ve ada dergisi odası yer almaktadır.Birinci, ikinci ve üçüncü katlar dersliklere ayrılmıştır. Edebiyat, Fen, Matematik zümreleri bu binada yer almaktadır. Ayrıca binada Fen, Fizik, Kimya ve Biyoloji laboratuvarları bulunmaktadır. B Binasının bodrum katı konferans salonu ve hobi sınıfları olarak düzenlenmiş durumdadır.

B Blok Ön Cephe

B Blok Arka Cephe

okul binası

C Binası´nda spor salonu, cimnastik salonu ve bir çok amaçlı tiyatro sahnesi yer almaktadır. Beden Eğitimi dersleri Beden Eğitimi zümresinin bulunduğu bu binada gerçekleştirilmektedir.

C Blok

Okulumuz 5200 metrekarelik bir bahçeye sahiptir.
Bahçe içerisinde 2 halı saha ve 1 kantin yer almaktadır.

Yayın: 01.01.1970 - Güncelleme: 06.12.2012 14:20 - Görüntülenme: 8272