T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Atatürk Anadolu Lisesi

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi Tarihçesi

      

        1971 yılında 91 öğrenci ile Ankara Atatürk Koleji adıyla eğitim öğretime başlayan okulumuz tarihten bu yana Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda eğitim ve öğretime devam etmektedir. Yabancı dil ağırlıklı Anadolu Lisesi statüsünde öğretim yapan okulumuzun ilerleyen yıllar içerisinde öğrenci sayısı ve başarısı devamlı artış göstermiştir.

Okulumuz üniversite sınavlarındaki başarıları ve bilimsel olimpiyatlardaki dereceleri ile haklı bir gururu yaşamaktadır. Okulumuzda yaklaşık 1300 öğrenciye 100 öğretmen kadrosuyla eğitim verilmektedir. 5200 m21ik arsa üzerine inşa edilmiş A ve B blok tan oluşan okul binamızda 44 sınıf,2 Bilgisayar, 2 Kimya, 2 Fizik, 2 Biyoloji Laboratuvarı ve 5000 kitap içeren bir kütüphane bulunmaktadır. Öğrencilerin sportif ihtiyaçlarını karşılamak için iki halı saha ve bir kapalı spor salonu kullanıma sunulmuştur. Ayrıca sosyal etkinlikler için 200 kişilik konferans salonu ve derslerin çoklu ortamında işlenmesi amacıyla donatılmış sınıflar ve 3 tane de çok amaçlı salonumuz mevcuttur.

Bu güne kadar binlerce mezun veren oklumuza, yüksek puanlarla kaydolan öğrencilerimiz, aldıkları eğitimle TÜBİTAK'ın gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası olimpiyatlarda birçok başarı kazanmışlardır. Özellikle ÖSS´de gösterdiği başarılarıyla okulumuz ülke çapında adından sıkça söz ettirmektedir. Bütün bu özelliklere sahip olan okulumuz; idareci, öğretmen, veli işbirliği ile ülkemize ve tüm insanlığa şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada katkıda bulunmaya devam edecektir.

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi

1971'den beri "Bir Dünya Lisesi"

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.01.1970 - Güncelleme: 22.11.2021 14:25 - Görüntülenme: 8690
  Beğen | 0  kişi beğendi